Besök

Alpackaboden är öppen två söndagar i månaden

Vi välkomnar besök till våran gård men då alpackor är lite skygga så vill vi att det sker i ordnade former. Vi tar emot obokade besök då vi har vår Alpackabod öppen – öppettider lägger vi ut på Facebook under Alpackapromenader i Simonstorp. Ett besök kan inkludera en kort promenad mellan hagarna och om djuren vill så kanske de kommer fram så att vi kan kolla närmare och kanske t.o.m. klappa en av dem. Vi säljer även alpackaprodukter från våra alpackor.

Parkera vid Simonstorp kyrka och gå grusvägen utmed kyrkogården tills ni kommer fram till hagarna på vänster sida så ser man den lilla röda boden.

Alpackapromenader

På vår, sommar och höst har vi alpackapromenader på en del helger. Då får man gå 30 min med en alpacka på grimma runt om gården och in i skogen. Det är ett bra sätt att lära känna en alpacka och ger många chanser att både klappa och prata med våra alpackor. En alpackapromenad kostar

  • 150 kr under Lågsäsong (april,maj, september och oktober)
  • 200 kr under högsäsong (juni, juli och augusti )

Promenaderna måste bokas i förväg. Kontakta oss så kan vi säga till när nästa alpackapromenad är.

Vi har även en längre promenad som tar runt en och en halv timma och är runt 5 km. Den kostar 300 kr och vi gör den 2-3 gånger i månaden under sommaren. Även denna måste bokas i förväg och gärna med en veckas varsel.

Vi kan även komma till er om ni vill ha en alpackapromenad vid ett kalas, bröllop, marknad eller liknande. Kostnad beror på hur många alpackor och hur långt från vår gård som det är.

Spontana besök

Skulle ni åka förbi en annan dag och vill ta en snabb titt så går det att parkera vid Q-Star macken i Simonstorp och gå cykelbanan mot Simonstorp. Hagarna ligger utmed cykelbanan så ni har en bra chans att komma nära djuren.

Då de flest av våra djur är avelsdjur och dräktiga så vill vi inte att ni går på andra områden runt hagarna eller i hagarna när vi inte är med. Det vore väldigt tråkigt (och dyrt) om något sto skulle förlora sitt föl p.g.a. någon har stressat dem.

Hundar är inte tillåtna runt alpackorna då det stressar dem något enormt. Det är flera alpackor varje år som dör för att de jagas av hundar vilket gör att de kollapsar av stress. Det går självklart bra att gå på cykelbanan med hund, men snälla ha dem i koppel och se till att de inte börjar skälla på eller jagar alpackorna.