Om oss

Vi är en relativt liten gård några mil utanför Norrköping som har haft lite tidigare erfarenhet av de trevliga djuren och nu har bestämt oss för att satsa på att avla svarta alpackas med ett fokus på de som kallas blue black. Vi harFryzle head

införskaffat flera avelsston från några av världens ledande uppfödare av svarta alpackor – bland annat Inca Alpaca i England och TiendaMolino i Nederländerna. Vi har genetik i världsklass från Australien, USA och England vilket är unikt för svarta alpackor i Sverige. Just nu har vi ett 40-tal alpackor.

Vårt mål är att avla fram den perfekta blue black alpackan som har både mycket och fin ull samt den riktigt glänsande svarta färgen.

Fokus till att börja med är mängden ull. Målet är att 75% av våra svarta föl ska producera 5 kg ull per år. Det gör vi genom att avla på fiberlängd och densitet och 2018 får vi se resultaten då de klipps för andra gången.

Vi har långt tills vi når vårat mål så vi kommer att njuta av våra fina och roliga djur och se våra föl växa upp.Vi har både ull och alpackor till salu så tveka inte att kontakta oss.

Vi är även engagerade inom alpackanäringen i Sverige och Joacim var kassör i Svenska Alpackaföreningen 2016-17 och ordförande 2019- (alpackaforeningen.se)

Med vänlig hälsning

Lotta och Joacim

Vi är självklart medlemmar i både Svenska Alpackaföreningen och Gård och Djurhälsan och följer deras regler. Gården har A status i Gård och Djurhälsans TB program.