2021 föl – genetik i världsklass

Vi kommer att få runt 10 föl 2021 och de kommer ha fäder som är alpackahingstar i världsklass.

Estates Satin Cloud En amerikansk hingst som vi importerat från USA. Han har 8 championat från stora utställningar i USA och två reservchampionat från deras nationella utställning. Han har även flera avkommor som vunnit amerikanska utställningar. Satin Cloud är den bästa svarta hingsten som funnits i Sverige. Han kommer vara den hingst som lyfter kvaliteten på vår alpackaflock med många divisioner.

Estates Satin Cloud

Toft Timogen En brittisk hingst som vunnit många utställningar i Storbritannien inkl deras nationella utställning två gånger 2014 och 2015. Han har extremt tät och fin ull samt många av hans avkommor är svarta. Timogen är även far till Jägarbo Olivia. Mer info om Toft Timogen

Toft Timogen

Classical MileEnd Rococo En brun brittisk hingst som vann deras nationella utställning 2015. Han har väldigt bra ull med både bra densitet, längd och som är väldigt fin. Han klipper nästan 6 kg ull per år. Rococo har vunnit ett supreme championat och tre championat. Mer information om Rococo.


Classical MileEnd Rococo

Nocturne Darkhorse En mörk hingst från Australien som Nybo alpacka importerat. Bra australiensisk genetik som vi inte har bland våra övriga alpackor.

Nocturne Darkhorse

Jägarbo Shadows Knight Vår svarta hingst som föddes på gården 2016. Han har väldigt bra genetik med australiensiska Surtierra Shadow som vunnit stora utställningar i Australien som far samt morfar och mormors far som var dominanta bland svarta alpackor på brittiska utställningar för några år sedan.

Jägarbo Shadows Knight

Sist men inte minst har vi Patou Snow Goose som är en vit alpackahingst som vann championat i Storbritannien 2017 och 2018. Hans mor är svart och han har fått flera svarta föl vilket gjorde att vi bestämde att köpa ett avelssto från England som var dräktig med honom.

Patou Snow Goose