Alpackapromenad

På vår, sommar och höst har vi alpackapromenader på en del helger. Då får man gå 2 km/1-1,5 timme med en alpacka på grimma runt om gården och in i skogen. Det är ett bra sätt att lära känna en alpacka och ger många chanser att både klappa och prata med våra alpackor. En alpackapromenad kostar

  • 200 kr under lågsäsong (feb-april och oktober-december)
  • 250 kr under mellansäsong (maj och september)
  • 300 kr under högsäsong (juni, juli och augusti )

Promenaderna måste bokas i förväg. Kontakta oss så kan vi säga till när nästa alpackapromenad är. Under coronatider så blandar vi inte sällskap utan en promenad bokas per sällskap.

Vi har även en familjepromenad där man går 4-8 personer med fyra alpackor där man byter av varandra under promenaden. Kostnad är 1350 kr för hela gruppen under vår högsäsong, 1000 kr under mellansäsong och 750 kr resten av året.

Vi har även en familjepromenad med 6 alpackor och 7-10 personer. Kostnad är 1850 kr för hela gruppen under vår högsäsong, 1400 kr under mellansäsong och 1000 kr resten av året.

Vi har även en längre promenad som tar runt en och en halv timma och är runt 5-8 km. Den kostar 500 kr och vi gör den 2-3 gånger i månaden under sommaren. Även denna måste bokas i förväg och gärna med en veckas varsel.

Vid bokad alpackapromenad, parkera vid Simonstorp kyrka och gå grusvägen utmed kyrkogården tills ni kommer fram till hagarna på vänster sida så träffas vi vid den lilla röda boden.

Vi kan även komma till er om ni vill ha en alpackapromenad vid ett kalas, bröllop, marknad eller liknande. Kostnad beror på hur många alpackor och hur långt från vår gård som det är.