Alpackapromenad

På vår, sommar och höst har vi alpackapromenader på en del helger. Då får man gå 2 km/1-1,5 timme med en alpacka på grimma runt om gården och in i skogen. Det är ett bra sätt att lära känna en alpacka och ger många chanser att både klappa och prata med våra alpackor. En alpackapromenad kostar

  • 200 kr under lågsäsong (feb-april och oktober-december)
  • 250 kr under mellansäsong (maj och september)
  • 300 kr under högsäsong (juni, juli och augusti )

Promenaderna måste bokas i förväg. Kontakta oss så kan vi säga till när nästa alpackapromenad är.

Vi har som grundregel en alpacka per person då alpackorna föredrar att det inte är fler människor än dem. Har vi minst 4 alpackor så brukar vi kunna ha några extra om man bokar familjepromenad.

Barn under 10 kan inte hålla en alpacka själv utan delar med en vuxen men med eget grimskaft.

Vid en familjepromenader kan man vara några fler personer än alpackor och delar medan man går. Vi har tre alternativ:

4-8 personer med fyra alpackor där man byter av varandra under promenaden. Kostnad är 1350 kr för hela gruppen under vår högsäsong, 1000 kr under mellansäsong och 750 kr resten av året.

5-9 personer med 5 alpackor för 1600 kr under högsäsong, 1200 kr i mellansäsong och 875 kr under lågsäsong.

Vi har även en familjepromenad med 6 alpackor och 7-10 personer. Kostnad är 1850 kr för hela gruppen under vår högsäsong, 1400 kr under mellansäsong och 1000 kr resten av året.

Vi har även en längre promenad som tar runt en och en halv timma och är runt 5-8 km. Den kostar 500 kr och vi gör den 2-3 gånger i månaden under sommaren. Även denna måste bokas i förväg och gärna med en veckas varsel.

Vid bokad alpackapromenad, parkera vid Simonstorp kyrka och gå grusvägen utmed kyrkogården tills ni kommer fram till hagarna på vänster sida så träffas vi vid den lilla röda boden.

Det är alpackorna som bestämmer så ibland går det fort, ibland långsamt och till och med att de kan bestämma sig att de inte vill gå alls. Vi tror på att lyssna på våra djur och de har alltid rätt. Deras olika personligheter är charmen och vi ser inte alpackapromenader som ett avstånd utan tiden man har möjlighet att vara med alpackorna. Så man kan räkna med 25% plus/minus på både avstånd och tid men vi kan lova en rolig upplevelse för hela familjen.

Vi kan även komma till er om ni vill ha en alpackapromenad vid ett kalas, bröllop, marknad eller liknande. Kostnad beror på hur många alpackor och hur långt från vår gård som det är.

Våra promenader på vintern är lite billigare då vi tränar både nya alpackor och nya guider under lågsäsongen.