Alpackautställningen i Tidaholm

På långfredagen anordnade Svenska Alpackaföreningen årets stora utställning på Ekebergs gård i Tidaholm. Ridhuset var det finaste vi har sett och vi hoppas det blir fler utställningar där.

Pga sjukdom så fick vi ändra lite i planeringen så Lotta och Sofia fick åka själva med de 10 alpackor vi hade anmält. Med de resultat de kom hem med så får de åka på alla utställningar framöver 😀

Vi började med av våra två gråa fölhingstar kom etta och tvåa i sin fölklass där även Jägarbo Satin Steel blev reservchampion för alla grå hingstar. Det var den största klassen på utställningen så otroligt roligt.

Sen fortsatte utställningen till vår specialitet- svart. Vi har haft svårt att vinna innan men i år gick det otroligt bra. Jägarbo Phoenix blev champion och Jägarbo Satin Star blev reservchampion för svarta hingstar. Jägarbo Serenity blev champion och Jägarbo Sunflower blev reservchampion för svarta ston. Gemensamt för tre av de fyra är att de har Estates Satin Cloud som far och han har verkligen lyft vår avel.

Efter det glädjeruset blev det lunchpaus. Efter lunchen kom Jägarbo Stormtrooper etta i sin klass och reservchampion för light fawn/beige hingstar.

Sist ut var Jägarbo Satin Oliver i den nya klassen modern grey. Han ser brun ut men har fina grå strån inblandade jämt över hela kroppen. Oliver blev champion för modern grey hingstar och fick väldigt bra kommentarer från domaren.

Som avrundning var det bedömning i avelsklasserna där man tävlar med tre avkommor för hingstar och två avkommor för ston. Det slutade med vinst för Estates Satin Cloud och för Jägarbo Kebnekaise.

Både Lotta och Sofia var trötta och nöjda men framförallt tyckte det att det hade varit en sån trevlig utställning där alla hade roligt och ingen tvekade att hjälpa till.