Besök

Vi välkomnar besök till våran gård men då alpackor är lite skygga så vill vi att det sker i ordnade former.

Sommaröppet 2022

Vi kommer inte ha öppet i sommar då Länsstyrelsen vill klassa oss som djurpark om vi tar emot besökare och det extra arbete och kostnader det innebär gör att vi bara har öppet 5 dagar i år.

Alpackaboden med ull, garn och presentartiklar är öppen vid överenskommelse.

Parkera vid Simonstorp kyrka och gå grusvägen utmed kyrkogården tills ni kommer fram till hagarna på vänster sida. Grusvägen är smal och har ingen plats för mötande bilar så var snälla och åk inte in med bilen.

Tyvärr gick våran besökstoalett sönder efter bara några dagars bruk pga en tampong och binda så vi har ingen toalett resten av säsongen.

Alpackapromenader

Tyvärr så är det även frågor om vi behöver vara djurpark för att anordna alpackapromenader så vi har tagit en paus tills vi vet mer.

På vår, sommar och höst har vi alpackapromenader på en del helger. Då får man gå 2km/ 45-60 min med en alpacka på grimma runt om gården och in i skogen. Det är ett bra sätt att lära känna en alpacka och ger många chanser att både klappa och prata med våra alpackor. En alpackapromenad kostar per person:

    • 200 kr under lågsäsong (feb-april och oktober-december)
    • 250 kr under mellansäsong (maj och september)
    • 300 kr under högsäsong (juni, juli och augusti )

Promenaderna måste bokas i förväg. Kontakta oss så kan vi säga till när nästa alpackapromenad är.

Vi har även en längre promenad som tar runt en och en halv timma och är runt 5-7 km. Den kostar 500 kr och vi gör den 2-3 gånger i månaden under sommaren. Även denna måste bokas i förväg och gärna med en veckas varsel.

Vi kan även komma till er om ni vill ha en alpackapromenad vid ett kalas, bröllop, marknad eller liknande. Kostnad beror på hur många alpackor och hur långt från vår gård som det är.

Spontana besök

Skulle ni åka förbi en annan dag och vill ta en snabb titt så går det att parkera vid Q-Star macken i Simonstorp och gå cykelbanan mot Simonstorp. Hagarna ligger utmed cykelbanan så ni har en bra chans att komma nära djuren.

Då de flest av våra djur är avelsdjur och dräktiga så vill vi inte att ni går på andra områden runt hagarna eller i hagarna när vi inte är med. Det vore väldigt tråkigt (och dyrt) om något sto skulle förlora sitt föl p.g.a. någon har stressat dem.

Hundar är inte tillåtna runt alpackorna då det stressar dem något enormt. Det är flera alpackor varje år som dör för att de jagas av hundar vilket gör att de kollapsar av stress. Det går självklart bra att gå på cykelbanan med hund, men snälla ha dem i koppel och se till att de inte börjar skälla på eller jagar alpackorna.