En tuff januari

Januari var en tuff månad på våran gård. Vi hade extremt kallt väder som gjorde att våra nyinkomna djur både blev stressade och började tappa lite vikt. Det löste sig genom att de flyttade inomhus och fick större ranson med kraftfoder. Samtidigt så fick vi börja vänja av Jeronimo då han började dricka så mycket mjölk att hans mor tappade vikt trots att vi ökade hennes fodermängd. Men redan efter en vecka efter avvänjning så började Halo få mer energi och få tillbaka lite av sitt hull. Hon är dräktig med nästa föl som kommer i slutet av sommaren så det var viktigt att hon kommer tillbaka i form.

Vi har bestämt oss att inte vara med i årets utställning. Vi vill hellre vänta ett år och få chansen att få fram våra egna djur. Vi kommer att åka till Skövde i år, men det blir mest för att lära sig mer inför nästa år och träffa fler inom svensk alpacka.

Vi har även bestämt oss för att sälja våran svarta hingst Arnold då vi har köpt en ny svrt hingst som kommer i vår. Med den höga kvaliten vi har på våra ston så bestämde vi oss för att importera en hingst med samma kvalitet så att vi kan säkra högsta kvalitet på våra föl. Arnold är fortfarande en bra hingst och kommer att vara en bra hingst för den som vill få in färg i sina föl.