Försäljning

Alpackor

Vi har haft stort intresse i våra alpackor och sålt ett flertal baserat på deras stamtavlor och ullkvalitet. I dagsläget har vi tre alpackor till salu.

Samtliga alpackor är microchippade och alla är registrerade och har full stamtavla.

Ston

Vi har just nu tre ston till salu som en grupp:

Jägarbo Naboo (svart med grå fläck)
Nybo Nadja (svart)
Nybo Vena (brun)
Nadja och Vena kommer vara dräktiga vid leverans med vår amerikanska hingst Estates Satin Cloud för föl 2022. Naboo kommer vara dräktig med Jägarbo Shadows Knight.

Vi kan leverera alpackorna inom 25 mil från Norrköping med leverans i januari/februari.

Det här är enda sättet att kunna få föl från Estates Satin Cloud 2022 då vi inte säljer betäckningar med honom.

Hingstar

Vi har även flera hingstar till salu. Samtliga har fäder som har vunnit utställningar i Australien, England och/eller Nederländerna. Kontakta oss för mer detaljer.

Inca Jeronimo är genetiskt den bästa alpacka som vi har och vann sin klass 2017 och 2018 och blev näst bästa svarta hingsten (reservchampion) på 2017 Svenska alpackautställning. Hans mor är Inca Halo som har både Popham Thunder och Lilyfield Jack of Spades som far och morfar. Hans far är Inca Camberley och farfar är Canchones Witness. Jeronimo är tyvärr släkt med 80% av våra ston så vi har bestämt att sälja honom till någon som kan använda honom mer – vi skulle också kunna sälja en 50% del där han bor på er gård men vi har rätten att betäcka våra ston och vi delar på alla externa språngavgifter.

Ull
Vi har lite råull till salu. Föl är runt 18-20 microner och de flesta övriga runt 20-25 microner. Ullen är packad i papperssäckar och kommer direkt från klippbordet och har inte rensats eller blivit tvättat. Är du intresserad av ull 2018 så kan du föranmäla dig så få ull direkt när vi klippt i maj. Du kan även förköpa ull för 1500 kr per alpacka – då får du all ullen (klass 1-3) direkt från klippbordet från det djuret till ett fast pris. En utmärkt chans att köpa ull till ett bra pris. Vissa av fällarna kommer vi att ställa ut så de djuren är inte med i erbjudandet, men kontakta oss så kan vi diskutera vidare.

Vi har lagt upp garnet och ullen som vi har kvar i våran webbutik. Det går att betala via bankgiro.

Då våra svarta alpackor håller en väldigt hög standard så kommer den ullen vara bland den finaste svarta ull som går att få tag i Sverige.

Vi kommer att spinna en del av den råull vi inte säljer och sälja garnet under hösten.

Bild från klippningen 2016

image

Gödsel

Vi säljer alpackagödsel för 250 kr för en blå plasttunna fylld(ca 200 liter). Får vi tillbaka tunnan ursköljd så får du tillbaka 200 kr. Det betyder att det kostar runt 40 öre per liter. Gödselpriserna är inkl moms.

Alpackagödsel har fördelen att den går att använda direkt utan att den förstör dina växter. Gödslet ser ut som små bollar och hjälper till förbättra din jord.