Gör plats för fler alpackor

Vi hade en jättebra kurs i helgen med 6 stycken glada deltagare. Det var många bra frågor och alla fick en chans att hantera alpackor och känna på lite olika djur för att se skillnad på både ull och hur feta eller magra de var.

Nu har vi börjat att planera att köpa in en del nya alpackor och behöver därför börja göra rum i våra hagar. Vi har lagt ut 5 djur till salu:

Tienda Molino Ginny med sitt föl Jägarbo Kragger. Ginny kommer från Tienda Molino, vilka är en av Europas bästa uppfödare av svarta alpackor.  Ginny både har och producerar föl med mycket ull och ren kroppsform som går bra på ullställningar. Far till fölet är Wyona Casa Nero vilket är en australiensisk topphingst vars genetik inte finns att köpa i Sverige. Kragger borde ha stor potential både på framtida utställningar och som avelshingst.  Ginny är nu dräktig med våran topphingst Bolero.  Ett bra sätt att skaffa en bas för din svarta avel då du får tre för samma pris som ett toppsto.

Aos Olca och Madelia – våra två vita ston som båda är dräktiga med våran hingst Moltas. De säljs tillsammans då de har levt tillsammans ganska länge. Båda har bra genetik med Madelia som har haft två föl som vunnit utställningar och far till Olca är Sun of the Inca. Båda är sålda.

Arnold. En svart hingst av bra storlek och bra färg. Han skulle passa till både avel och som sällskap tillsammans med ett par andra hingstar. Arnold är såld.

Kom ihåg att man behöver tre vuxna djur av samma kön då de är flockdjur och man kan inte blanda ston och hingstar.