Minska på flocken

Vi har bestämt oss att minska vår flock till 30 alpackor då vi har börjat nå maxgränsen för våra hagar.

Det är ingen panikförsäljning utan viktigare att rätt alpacka går till rätt gård. Vi har alpackor i olika kvalitéer från sällskapsdjur till avelsdjur som vunnit internationella utställningar.

Ett tiotal av alpackorna är ”fredade” och kommer inte att säljas men annars kan vi kombinera grupper som passar vad en köpare är intresserad av.

Är du intresserad så gå till sidorna om våra alpackor så ser du lite om våra alpackor. Vi har några hingstar som inte är med som vi kommer uppdatera närmaste veckorna.

Våra ston. Våra hingstar. Våra föl 2021

Kontakta oss om ni har frågor och vi rekommenderar starkt att ni kommer på besök för att se och känna på alpackorna.

90% av våra alpackor är grimtränade och samtliga födda på gården är grimtränade och har gått alpackapromenader. Vi avlar lika mycket på lynne och personlighet som ullkvalitet. Det gör att vara alpackor är sociala och lugna – sen är de vana att bli hanterade så de är lätta att ta hand om. Samtliga är chippade, har fått alla vaccinationer och har A-status i Tuberkulosprogrammet.

De som inte är grimtränade är Coco, Freya och Jasmine som samtliga kommer från England och har extremt bra genetik och avkommor. De följer med de andra alpackorna när vi flyttar dem och är väldigt sociala men står hellre still om man sätter på grimman.