Nytt försäljningsrekord

2020 har varit vårt bästa år försäljningsmässigt. Vi har aldrig haft så många besökare, deltagare på alpackapromenader eller sålt så många alpackor som vi gjort i år.

Det gör att vi nu vågar satsa ännu mer framåt och vi räknar med att ha fler föl till nästa år så att vi har fler att sälja. Intresset för svarta alpackor av hög kvalitet har varit väldigt hög och vi skulle ha kunnat sälja minst dubbelt så många som vi gjorde i år.

Vi har även bestämt oss att satsa på fler alpackapromenader och alpackarelaterade aktiviteter till nästa år. Vi kommer även att anställa ytterligare en sommarjobbare så att vi klarar att ta hand om fler besökare.

Nu var 2020 hemmesterns sommar så vi får nog inte lika många besökare nästa år. Dock hade vi så roligt att vi tror att det är värt att satsa på så att fler människor får en chans att träffa en alpacka på nära håll.

Nu har vi börjat att stänga ner för säsongen och kommer endast ha alpackapromenader några gånger i månaden och ha Alpackaboden öppen 1-2 dagar per månad. Aktuella tider hittar man på Facebook under vår sida Alpackapromenader i Simonstorp.

 

Till nästa år kommer vi även att satsa mer på odling. Vi har ett 20-tal humleplantor och många tomatplantor som älskar att växa i en blandning av gammalt hö och alpackagödsel. Planen är att vi börjat sälja den blandningen till våren så man kan testa själv hemma.

Tack för en bra sommarsäsong!