Våra hingstar

Vi planerar att alltid ha 4-5 hingstar av högsta kvalitet för betäckningsservice. Fokus kommer att vara svarta men vi kommer även att ha andra färger om vi hittar något som vi tycker om. Målet är att kunna erbjuda genetik som står sig internationellt och inte funnits i Sverige innan.

Samtliga ston köpta från oss har 50% på språngavgifterna.

Våra hingstar:

Estates Satin CloudVår främsta hingst är Estates Satin Cloud som vi importerat från USA. Han har vunnit 8 championat på stora utställningar i USA och var reservchampion vid amerikanska mästerskapen. En svart hingst med otrolig genetik och helt klart den bästa svarta alpackan som någonsin kommit till Sverige.Han har Snowmass-genetik med sin far Snowmass Satin Reserve XX och har en mor Premier Adriana som har svart genetik i världsklass.Satin Cloud har många avkommor i USA och flera av dem har vunnit eller placerat sig väldigt bra på stora utställningar. Vi kommer använda Satin Cloud själva under 2021 och ända sättet att kunna köpa hans genetik är de två dräktiga ston som vi planerar sälja hösten 2021. Är ni intresserade så kontakta oss tidigt då det är många som är intresserade.

Information på uppfödarens sidaStamtavla

Satin Cloud kommer finnas tillgänglig för 5 externa betäckningar under 2022 för 15 000 kr plus moms.

Inca Jeronimo

Inca Jeronimo visar stor potential och har nog en av de bästa genetiken av de svarta hingstarna i Sverige som betäcker under 2020- han har både Popham Thunder och Lillyfield Jack of Spades på sin mors sida och Inca Camberley som far. Samtliga har vunnit stora internationella utställningar. Han har en väldigt fin och tjock ull. an vann sin klass på Svenska Alpackaföreningens utställning 2017 och blev reservchampion bland alla svarta hingstar. Hans avkommor har bla blivit champion svart sto. Vid första klippningen hade han under 18 microner och väldigt bra crimp. Jeronimo blev far till två föl 2020 som båda hade bra densitet och ser riktigt bra ut. En är true black och en är bay black.

Jeronimo finns tillgänglig för betäckning under 2022 med en språngavgift på 8000 kr exkl moms

Jägarbo Shadows Knight

Shadows Knight har en extrem genetik med Inca alpacas tre bästa hingstar som far, farfar och morfar med Popham Thunder, Lilyfield Jack of Spades och Surtierra Shadow. Det är en kombination som ingen annan hingst i Sverige har. Hans ull är fin, dense och med väldigt mycket crimp för att vara svart. Han har vunnit sin klass två gånger och blivit reservchampion. Han är pappa till tre föl som samtliga är true black med både bra crimp och densitet varav en blev champion svart sto. Han kommer att finnas tillgänglig 2022 för 8000 kr exkl moms