Våra hingstar

Vi planerar att alltid ha 4-5 hingstar av högsta kvalitet för betäckningsservice. Fokus kommer att vara svarta men vi kommer även att ha andra färger om vi hittar något som vi tycker om. Målet är att kunna erbjuda genetik som står sig internationellt och inte funnits i Sverige innan.

Våra hingstar:

Estates Satin Cloud

Vår främsta hingst är Estates Satin Cloud som vi importerat från USA. Han har vunnit 8 championat på stora utställningar i USA och var reservchampion vid amerikanska mästerskapen. En svart hingst med otrolig genetik och helt klart den bästa svarta alpackan som någonsin kommit till Sverige.

Han har Snowmass-genetik med sin far Snowmass Satin Reserve XX och har en mor Premier Adriana som har svart genetik i världsklass.

Satin Cloud har många avkommor i USA och flera av dem har vunnit eller placerat sig väldigt bra på stora utställningar. Vi kommer använda Satin Cloud själva under 2021 och ända sättet att kunna köpa hans genetik är de två dräktiga ston som vi planerar sälja hösten 2021. Är ni intresserade så kontakta oss tidigt då det är många som är intresserade.

Information på uppfödarens sida

Stamtavla

AoS Vulcanus (Precious Bolero)

Bolero är vår första svarta hingst som vi köpt in från Tyskland. Vi valde honom för hans otroligt bra ullegenskaper (han hade både 18 microner på sina första klippningar, samt har producerat över 4 kg ull varje år med 4,6 kg som mest.) Han är född i Schweiz men har jobbat som avelshingst i Tyskland de senaste åren. Han producerar en väldigt hög % svarta föl. Han är en AZVD kategori A hingst med 99 poäng. (Det är otroligt bra för en svart alpacka)

Fleece

Bolero side

Fleece år ett: 18.7 micron, SD 4,2 CV 22,5% och endast 1,7% över 30 microns.

Fleece år tre: 19,3 micron, SD 4,3 CV 22,4% och endast 1,8% över 30 microns.

Han är tillgänglig för betäckningar under 2020 för 6000 kr plus moms.

Inca Jeronimo

Inca Jeronimo visar stor potential och har nog en av de bästa genetiken av de svarta hingstarna i Sverige som betäcker under 2020- han har både Popham Thunder och Lillyfield Jack of Spades på sin mors sida och Inca Camberley som far. Samtliga har vunnit stora internationella utställningar. Han har en väldigt fin och tjock ull. an vann sin klass på Svenska Alpackaföreningens utställning 2017 och blev reservchampion bland alla svarta hingstar.

Vid första klippningen hade han under 18 microner och väldigt bra crimp.

Jeronimo finns tillgänglig för betäckning under 2020 med en språngavgift på 8000 kr exkl moms.

Nybo Moltas

Moltas är en underbar medium fawn hingst som är enormt intresserad av allt som sker i hagen och går efter medan man rör sig i hagen. Han kommer från Nybo och köptes efter att barnen blivit helt förälskade i honom. Han har väldigt mycket ull som är jämnfärgad över hela kroppen. Han är perfekt för den som vill ha mycket ull, bra färg och ett lugnt lynne. Moltas hade över 4 kg ull varav 2.1 kg klass I i årets klippning.

Han är bror med Nybo Zorro som vann bästa alpacka på årets alpackautställning 2016 i Skövde. De ser nästan lika ut, så Moltas kvalitet är det inget fel på.

Moltas har väldigt bra föräldrar med Ambersum Drifter som mor och Ambersun Shear Fortitude som far. Båda föräldrarna är födda i Australien och har föl som har placerat sig högt upp på de svenska utställningarna och som sagt vunnit årets utställning.

Han har väldigt fin ull både i diameter och i mängden ull. Hans värden år ett var:

Fleece: 19,2 micron, SD 3,9 micron, CV 20,2% och otroliga 99,3% comfort factor.

Moltas finns tillgänglig för betäckning under 2018 med en språngavgift på 4000 kr exkl moms.

Jägarbo Shadows Knight

Shadows Knight har en extrem genetik med Inca alpacas tre bästa hingstar som far, farfar och morfar med Popham Thunder, Lilyfield Jack of Spades och Surtierra Shadow. Det är en kombination som ingen annan hingst i Sverige har. Hans ull är fin, dense och med väldigt mycket crimp för att vara svart. Han har vunnit ain klass två gånger och blivit reservchampion. Han kommer att finnas tillgänglig 2021  för 8000 kr exkl moms