Betäckningar

Nu har säsongen med föl och betäckningar börjat. Vi har fått tre föl än så länge och väntar på fem till. Vi betäckte inte lika många ston förra året då vi hade förväntat oss att vår nya hingst skulle dyka upp i höstas. Nu gjorde den inte det så vi är glada att vi betäckte några ändå.

Två av fölen är från Jägarbo Shadows Knight och vi är imponerade av hur bra de ser ut. Bra färg och jättefin ull samt densiteten verkar mycket bättre än tidigare föl vi fått. Nu har han tre svarta internationella superhingstar från Storbritannien i sin stamtavla med Surtierra Shadows, Lilyfield Jack of Spadesoch Popham Thunder så vi hade räknat med bra föl men klart över förväntan än så länge.

Nu har han två föl till på väg och sen har hans storebror Inca Jeronimo två föl på väg också. Jeronimo har Inca Camberley,Lilyfield Jack of Spades och Popham Thunder i sin stamtavla. Han har lite tätare ull än sin lillebror men är bara true black och inte blue black som som Jägarbo Shadows Knight.

Vi har två betäckningsresor planerade och har plats för fler betäckningar i båda. Hör av dig om du bor runt Vättern eller i södra Östergötland eller norra Småland så kan vi se om vi kan boka in er.